venkovský dům

Objekt přiléhá svým severním průčelím k sousednímu zděnému domu č.p. 641, který není součástí KP. Sestává ze severního obytného traktu a jižní, původně hospodářské části, jejíž uliční průčelí poněkud ustupuje. Předstupující severní část domu je roubená, v průčelí osvětlená třemi okny a čtvrtým z boku. Vstup je ve zděné části v těsné blízkosti roubené světnice. Dvorní obvodová stěna této části tvoří omítaná zeď. Hospodářská část má uliční a část jižní stěny v přízemí partii zděnou, zbylé části jsou roubené. Uliční průčelí má vlevo dva vstupy a vpravo dvě okna, v roubeném patře jedno okno. Jižní štít je v levé části patra opatřen dvěma okny. Zadní dvorní část je celoroubená, vlevo jsou dvoukřídlá vrata, vpravo vstup. V patře dvě okna. V 70. letech 20. stol. byly interiéry přestavěny tak, že zanikla původní dispozice domu. Jižní část adaptována v 80. letech 20. stol.