venkovský dům

Patrový poloroubený dům, zčásti podsklepený, se sedlovou střechou o nízkém sklonu, zahrnuje obytnou část (J polovina objektu) i bývalé hospodářské příslušenství zemědělské usedlosti – chlévy a stodola (S polovina objektu). Přízemí domu je zděné, vyjma roubené V obvodové stěny hospodářské části. Celé patro (či spíše půdní nadezdívka) je roubené. Uprostřed uličního (západního) průčelí domu je segmentem zaklenutý průjezd, vpravo od něj jsou 4 okna dvoukřídlá, ven otevíravá, šestitabulková), nalevo od něj 4 slepé okenní otvory o stejné velikosti jako předchozí, přičemž dvě jsou prolomena Malými okny s kamenným ostěním do chléva. V jižním štítovém průčelí jsou čtyři okna a jedny dveře. Jižní štít je opatřen pavlačí, na niž vedou jedny svlakové dveře a čtyři okna. Severní štítové průčelí má uprostřed velká dřevěná vrata, po jejichž levé straně jsou dveře a okénko do chléva. Východní strana domu je v severní části roubená, ve zděné stěně jsou okna vedoucí do obytných prostor.