venkovský dům

Patrový převážně roubený dům stojí na V straně horní části osady, na JZ-SV ose nad krajem rokle. Střecha je sedlová krytá taškami, JZ štít je zdoben v místě kabřince dekorativně vyřezávanými latěmi.. Štítové průčelí je dvouosé s podstávkou v přízemí, štít je zdobený lomenicí. Vstupní JV průčelí je v levé části opatřeno bedněnou pavlačí s podstávkou v přízemí. Hospodářská část je v přízemí zděná, hladce omítaná. Okna jsou obdélná, v přízemí novodobá, krytá okenicemi. Areál je uzavřen dřevěným plotem s nízkou zděnou branou (bez památkové ochrany). Proti domu pravděpodobně kdysi stávalo hospodářské křídlo. Předmětem památkové ochrany je venkovský dům čp.7 a vymezený pozemek (součástí pozemku je sklep).