venkovský dům

Obytné stavení z vepřovic, které náleželo k typu obydlí s komorami v patře. Dům prošel modernizací v 70. letech 20. století, kdy byla původní vápenná omítka nahrazena hrubou omítkou členěnou vodorovnými pásy. V průčelí byla ponechána jen dvě původní dřevěná okna. Při modernizaci fasády bylo zazděno okénko do komory v patře a provedena redukce zdobných prvků na fasádě. Byla odstraněna plasticky vystupující návojová římsa, krytá páleným bobrovými taškami, která oddělovala přízemí od patra s komorami. Zůstala zachována profilovaná podstřešní římsa, která nese valbovou střechu, krytou novodobou střešní krytinou. Při úpravách byla také zbořena kamenná ohradní zeď s branou do dvora a vedle stojící kamenná stodola. Vnitřní prostory byly adaptovány v roce 1960.