venkovský dům

Přízemní stavení orientované kolmo ke komunikaci. Vstup do domu na levé straně dřevěnými prkennými dveřmi, kterými se vchází do uličky mezi domy. Na pravé straně jsou dvě pravoúhlá okna čtyřtabulková s větracím výklopným oknem. Fasáda hladká. Vstup do domu je situován z malého dvorku, ze kterého se vchází do síně. Síň je poměrně rozlehlá, staré otopné zařízení zrušeno, včetně komína. Podlaha síně cihlová, strop trámový. V jizbě trámový strop, který byl zřízen po požáru v roce 1906, podlaha hliněná. Pec byla odstraněna. Vedle síně se nachází bývalý chlívek postavený z lomového kamene s trámovým stropem. Za ním je dřevník, zbudovaný při zdi, která drží svah. Střecha sedlová, která směrem do ulice přechází ve valbovou, střešní krytina pálená falcová taška.