venkovský dům

Přízemní okapově orientovaná usedlost, situovaná na severní straně návsi. Čelní průčelí je zalomeno vpravo rizalitem, který tvoří předsunuté žudro s hřibově tvarovaným vstupem do podsíně, kryté valbovou střechou. Obytná část s průjezdem v uliční části je kryta sedlovou střechou s keramickou pálenou taškou (bobrovkou). Na východní část uličního křídla navazuje hloubková hospodářská část s chlévy a komorou. Uliční průčelí je tvořeno předsunutým žudrem se vstupem a dvěma postranními „výzorníky“ a větracími otvory ve štítu žudra, které sloužilo jako komora/sýpka. Komora je přístupná po žebříku a rozkládá se nad žudrem, síní i přízemní komorou. Čelní fasáda je tvořena trojicí členěných oken a dřevěnými vraty do průjezdu na západní straně této části, který je otevřen do dvora. Hloubkový dvorní trakt na východní straně je tvořen chlévy, v zadní části je připojen i sklep. Celý dvůr je uzavřen příčně průjezdnou kolnou. Stodola, která již dnes nestojí, uzavírala parcelu při dnešní záhumení cestě. Po této stodole zůstala zachována jen část obvodového zdiva z nepálených cihel.