venkovský dům

Přízemní stavení z vepřovic. Zeď návratí na západní straně domu je kamenná. Vedle návratí je malá úzká komůrka se dveřmi na obě strany, tedy do návratí a naproti do jizby. V jizbě je dřevěná prkenná podlaha z palubek a trámový strop s letopočtem na roštu, rokem 1832. Pec odstraněna. Ostatní části, síň a černá kuchyně jsou částečně zbourány. Část trámových stropů zůstala, zbytek byl odstraněn. Podlahy jsou zde hliněné. Průčelí bylo původně od východu prolomeno jedním pravoúhlým vstupem zasazeným do hluboké špalety s půlkruhovým zaklenutím. Dnes je tato část zbourána. Dochovala se část se dvěma drobnými čtvercovými okny zasazenými do půlkruhově završené špalety. Na západní straně je dům ukončen návratím s dvoukřídlými prkennými dveřmi pod trámovým překladem. Fasáda byla hrubá s hladkým lezénovým rámováním a lemováním okenních a vstupních otvorů. Při zemi byla tmavě modrá obrovnávka. Podstřešní profilovaná římsa nese sedlovou střechu krytou pálenou střešní krytinou, bobrovou taškou. Dům se nachází v havarijním stavu. Vedle původního objektu postavena novostavba bez památkové hodnoty.