venkovský dům

1) obytné stavení s chlévy 2) stodola Přízemní roubený dům s navazujícími chlévy pod společnou střechou. Na chlévy navazuje mladší zděná stodůlka s nadvýšenou sedlovou střechou. Přízemní roubený dům. Štítové průčelí má 2 okenní osy a lomenici dělenou vertikálně do 4 dílů šalovaných lištovanými prkny a ve vrcholu skosenou polovalbou. Bednění štítu je klasovité. Okno štítového průčelí je typové, dvoukřídlé. Na boku 3 typová obdélná okna a obdélný vstup. Obytná část je trojprostorová, se zaroubenou menší jizbou v průčelí. Na boku vystupuje kryté zápraží s bedněným parapetem na způsob pavlače. Přesah střechy podpírají dřevěné slouopky. Střecha kryta eternitem. Původní vzhled porušen novějšími zásahy. Na obytnou část navazují chlévy s pravoúhlým vchodem v dřevěném ostění. Chlévy mají společnou střechu s obytným stavením. Na obytné stavení a chlévy navazuje úzká, převážně z cihel vyzděná stodůlka přesahující je svou výškou. Střecha sedlová, krytá taškami, v podélném průčelí velká plechová vrata. Štít se 2 štěrbinovými větracími otvory.