venkovský dům - Chaloupky, bývalá kolonie řemeslníků

Přízemní domek na obdélném půdorysu zabírá většinu hloubkově obdélné parcely. Svým užším průčelím se obrací do ulice. Jižní stěnou přiléhal ke zbořenému domu čp. 381. Dispozice je obvyklá trojprostorová. Západní (uliční) průčelí je dvouosé, nad nízkým zděným soklem roubené omítnuté však vápennou omítkou s bílým nátěrem. Při nárožích uprostřed jsou sloupky podstávky. Okna jsou obdélná dvojitá dvoukřídlá se šesti čtvercovými tabulkami a jednoduchou podokenní římsou. Vnější okno je umístěno bez špalety v ploše stěny (v současnosti jsou okna zatlučena prkny). Trojúhelný štít je bedněn zalištovanými prkny. Uprostřed štítu jsou dva drobné kruhové otvory a nalevo od nich jednokřídlá vrátka se stejnou úpravou jakou má štít. Severní stěna je roubená neomítaná. Uprostřed jsou jednokřídlé vstupní dveře, nalevo a napravo od nich vždy po jednom okně do komory a do síně. Tato stěna je kryta přesahem střechy. Východní průčelí je dvouosé, včetně štítu vyzděné z cihel neomítané. Okna jsou velká šestitabulková. Střecha je sedlová, krytá lepenkovými pásy.