věž, zvaná Pikardská

Stávající areál městského opevnění 5220 se skládá z těchto položek: 1 liniové městské opevnění 2 relikty České brány 3 Pikartská věž Pikartská věž - Objekt přistavěný k městským hradbám, doložený z roku 1428, v současné podobě tři okenní osy, prostřední obnovená okna středověká, dvě okenní osy pozdější, vznikly v průběhu bytového využití věže. Zdivo z pískovcových opracovaných kvádrů, do sklepa s valenou klenbou původní pískovcový portálek s obloukovým záklenkem a okosenými hranami a náběhy, věž přepatrovaná v průběhu 19. století, nyní přepatrované podle znovuotevřených původních okenních otvorů, konstrukce pater novodobá, betonová s dřevěnými trámovými podhledy, Přízemí a patro plochostropé, ve 2. patře valená klenba. Schodiště do 3. nadzemního podlaží v síle zdi, s kamenným pískovcovým portálkem a obloukovým záklenkem ze dvou kusů, okosený. V polovině schodiště ve zdi zachovalý prevét, vyzděný z pískovců a zakrytý pískovcovými kvádry. V přízemí dochované portálky vedoucí původně na hradební zeď. U původních oken v hlubokých výklencích zachovaná středověká sedile, ostění oken nová, podle zbytků nalezených při bouracích pracech. Střecha sedlová s valbami, nově zřízená v 2.polovině 20. století, krytá šindelem, krov novodobý. Vstup do valeně klenutého suterénu okoseným portálkem s půlkruhovým záklenkem, předsunuté schodiště do sklepa je zakryté novodobým dřevěným přístavkem s pultovou střechou, vstup do věže přesazenými novými kamennými stupni. Vstupní portál je opatřený novodobými oplechovanými dveřmi s romantickým historizujícím kováním.