vila

Vila byla postavená v rozsáhlém lesoparku, který se nachází za tratí západně od silnice vedoucí do Lázní Libverda. Patrový objekt stojí na přibližně obdélném půdorysu a kryje ho valbová střecha s vláknocementovými šablonami. V centrální části jihozápadního průčelí je situovaný výrazný cylindrický helmicovitě zastřešený rizalit vystupující nad úroveň střechy. Hlavní vstup je umístěn centrálně na severovýchodním průčelí a je zdůrazněn segmentově ukončeným štítem s dekorativním geometrickým olemováním a hluboko zapuštěnou lodžií v patře. Samotný půlkruhově zakončený vstup uvozený kamenným schodištěm a zapuštěný do fasády lemuje zaoblená páska s výrazným štukovým dekorem a motivem jelena ve skoku. Fasádu opatřenou tvrdou nepůvodně natřenou omítkou dále zdobí medailony s motivy bájných zvířat a stylizovaný reliéf rohu hojnosti. Boční vstup se nachází v severním nároží. Hlavní vstupní dveře jsou téměř celoprosklené dvoukřídlové opatřené zdobnou mříží a původní lucernou. V mříži se nachází monogram: „CW“ a patrně číslice „95“. Dveře bočního vstupu jsou řešeny obdobně, avšak méně honosně.