vila

Soliterní dům vilového charakteru o čtyřech nadzemních podlažích, zastřešený mohutnou mansardovou střechou s mansardovým obytným podlažím. Půdorys je obdélný, doplněný o rizality a lodžie či terasy. Uliční východní průčelí je obohaceno mělkým, konvexně vypouklým segmentovým rizalitem, ukončeným drobným balkónkem a završeným volutovým štítem. K němu se na severovýchodní straně přimykají ve čtyřech úrovních lodžie vynášené krajním pilířem. V krajní východní části severního průčelí předstupuje trojboký rizalit, opět ukončený balkónkem, nad nímž se zvedá věž zastřešená přilbovitou střechou s hrotnicí a kráčejícím koněm (beránkem?), doplněná trojúhelným štítem. Ve střední části jsou vysazeny balkóny a v mírně ustupující západní části severního průčelí jsou zasazeny opět lodžie vynášené krajním pásovaným pilířem. Západní průčelí otočené k lesu obsahuje mělký rizalit se čtyřmi balkónky. Z jižního (jihovýchodního) průčelí vystupuje mohutnější hranolový rizalit s balkónkem ve třetím podlaží, završený vysokým trojúhelným štítem. Z boku se k němu přimyká hranolový schodišťový rizalit. Fasády jsou v prvním a druhém podlaží opatřené mělkou rustikou, ve třetím a čtvrtém podlaží jsou hladké, doplněné pásováním, nároží lemují lizény s prstenci, vynášené kompozitními konzolkami. Okenní otvory v prvním podlaží mají obdélný tvar, ve druhém podlaží segmentový záklenek v profilované šambráně, stejně jako ve třetím podlaží, kde jsou obohacena o segmentové či trojúhelné suprafenestry se štukovým dekorem. Částečně se zachovaly i vnější žaluziové rolety (stahovatelné žaluzie) s originálními kovovými konstrukcemi. Otvory ve čtvrtém podlaží mají opět obdélný tvar s rovným překladem, v parapetních výplních jsou zasazeny kartuše s rozvilinami, ve středních rizalitech jsou navíc propojeny se suprafenestrami spodního podlaží formou arkatury. Mansardové patro je prosvětleno štítovými vikýři, nasazenými na vystupující atikové zdivo pročleněné balustrádami a vlysy se štukovým dekorem. Edikuly okenních otvorů ve štítech rizalitů završují segmentové suprafenestry dekorované štukovými kartušemi s rozvilinami, postranními čučkami a medailonem v centrální části štítu. Výplně oken jsou vesměs původní, špaletové, dřevěné, členěné profilovaným poutcem a klapačkami. Zábradlí balkónů vesměs kované s rokokovým dekorem, v lodžiích plochá balustráda. Korunní římsa je profilovaná se zubořezem. Dům kryje mohutná mansardová střecha zvalbená a krytá šablonami z přírodní štípané břidlice šedočerné barevnosti, v systému německého krytí. Pouze báň věže byla nově pokryta šedočerným bitumenovým šindelem. Mansardová římsa pročleněná konzolkami je provedena ze zinkového plechu.