vila

Rodinná letní vila se zahradou a studnou na parní čerpadlo. Exteriér vily se vyznačuje jednoduchým a decentním hmotovým rozvržením s důrazem na střed hlavního průčelí s členěním apsidy a dvoukřídlého schodiště a jemnou markýzu nad vstupními dveřmi bočního průčelí s prosklenými stupňovitými okraji. V interiéru vyniká promyšlenost disposičního uspořádání stavby s originálním sepětím jednotlivých detailů (schodišťová hala s mírně prohnutým dřevěným zábradlím a lehce vypouklé stěny se třemi obdélnými okny vyplněnými mnoha skleněnými tabulkami nebo oválné vitrajové barevné okénko dámské ložnice s motivy bílých tulipánů na modrém kruhovém pozadí v zeleni listů). Dochována jsou všechna původní okna a dveře včetně jednoho původního svítidla, místy původní podlahy i zabudovaných skříní. Předmětem ochrany: vila, zahrada a pozemky vymezeného areálu.