vila

Jedná se o solitérní rodinnou vilu jednoduchých geometrických forem s výraznou valbovou střechou. Objekt má dvě nadzemní podlaží, přičemž druhé podlaží je umístěno v podkroví. Budova má zhruba čtvercový půdorys. Objekt je opatřen výrazným soklem z háklíkového zdiva. Střecha je valbová, s výraznými námětky a pravidelně rozmístěnými valbovými vikýři, střešní krytinu tvoří měděný plech. Na severovýchodním průčelí se nachází zádveří se vstupem do domu, které je ve volném rohu vzepřeno neorománským sloupkem, což byl architektův často užívaný stavební prvek. Vstup, umístěný ve zvýšeném přízemí, je přístupný přímým schodištěm rovnoběžným s průčelím. Nepravidelně rozmístěná okna jsou soustředěna v pohledově levé (předsazené) části průčelí. Krajní dvě mají vertikální orientaci, střední je čtvercové. Nad ním se nachází okno schodiště, které je vertikálně prodlouženo do roviny střešního pláště a jeho horní polovina zasahuje do vikýře. Pod okny jsou v jedné rovině umístěny parapetní římsy. Římsa pod pohledově pravým oknem je protažena na parapetní zídku zádveří. Okenní výplně jsou děleny na čtyři či šest polí. Okno schodiště je děleno dvojicí stojin s poutcem v horní třetině a doplněno pravoúhlým rastrem. Severozápadní průčelí o dvou okenních osách, okna jsou situována podélně, výplně děleny vodorovným poutcem v horní třetině. Pravý okenní otvor, lemovaný štukovou rostlinnou výzdobou, prolamuje mírně vystupující půlkruhový rizalit. Z jihozápadního průčelí vystupují na okrajích dva výrazné čtvercové rizality o jedné okenní ose. Rizality kryje stanová střecha se zalomenými námětky. Nástupní kamenné schodiště uprostřed průčelí vede na krytou verandu, jejíž stříšku nesou sloupky čtvercového průřezu. Okna se shodují s výplněmi na severozápadní straně. Jihovýchodní průčelí je čtyřosé, pohledově dvě levé osy mají horizontálně orientované okenní otvory, výplně dělí vodorovný poutec. Ve třetí ose zleva je situován jednoduchý vstup do domu, přístupný po schodišti.