vila

Patrový objekt je vystavěn téměř na čtvercovém půdorysu, reprezentativně pohledově uplatněný v ose jih–sever a krytý valbovou střechou s plechovou krytinou s malými trojosými vikýřky. Hlavní římsa dřevěná obedněná. Na hlavní budovu navazuje menší obytný trakt přístavby k severozápadní straně do parku. Objekt dotváří na jižní straně výrazný přízemní poloválcový osový výstupek zimní zahrady, plochá střecha je upravena jako terasa. Po obvodu vily probíhá hrubě opracovaný kvádrový sokl vyskládaný z haklíkového zdiva. Jižní strana objektu (do zahrady) je dělena do tří svislých polí, ve středové části je uplatněn zmíněná zimní zahrada s hladkými polosloupy s hlavicemi, které vynášejí přesahující dvojitou římsu. Mezi sloupy jsou po stranách vsazeny velké obdélné okenní otvory s dřevěnými rámci se širokými příčlemi, uprostřed jsou vstupní dvoukřídlé dveře s nadsvětlíkem. Kovové zábradlí terasy na oplechované střeše zimní zahrady kopíruje její půdorys. Postranní osy jižní strany mají v přízemí velká čtvercová zapuštěná okna v hloubce, členěna do tří polí a dělená širokými vodorovnými a svislými příčlemi. V patře jižního průčelí se uplatňuje pět os, ve středu menší okno, členěné jako v přízemí, po jeho stranách úzké obdélné dveře na terasu a v krajních osách velká okna. Nad balkónem je v krovu valbové střechy uplatněn průběžný půdní vikýř. Vstup do objektu je možný taktéž ze severní strany od přístupové cesty ze zahrady, pískovcový dveřní portál je zakončený plným obloukem výrazně vystupujícím z líce fasády a je vynesený na postranních krakorcích, ostění dveří je široké, konkávní, spojené přístupovým zvýšeným stupněm před vchodovými dveřmi. Vstupní dveře jsou dřevěné, kazetové, v nadpraží zaklenuty segmentovým obloukem. V soklové podezdívce domu jsou okna suterénu. Krátké východní průčelí s patrovým ústupkem má celkem tři osy, v přízemí při nárožích obdélná okna na výšku, v patře v ose menší okénko a při severovýchodním nároží větší okno. Severní průčelí s podélným přízemním přístavkem s polovinou valbové střechy a na západě s mohutně předstupujícím přízemním křídlem krytým mansardovou střechou. Při severovýchodním nároží vstupní portál s půlkruhovým záklenkem, osazený v nálevkovitém vyžlabeném ostění s výraznou nadpražní římsou, osazenou na volutových konzolách. Do suterénu dvě větší a jedno malé okno, v přízemí trojice obdélných oken a v koutě malé okénko. V patře na vrchol střechy navazují dvě okna. Přístavba s mansardovou střechou má ve východním průčelí u kouta v soklu okno, při nároží prostý vstupní otvor do suterénu (přesahuje do omítané části), v přízemí u koutu velké okno dělené na 2x2 pole , každé křídlo pak opět dělené na 2x2 tabule. Severní průčelí s malým okénkem u severovýchodního nároží. V západním průčelí jsou v hlavní části tři okenní osy, na přístavku dvě. V soklu celkem pět okének, v přízemí hlavní části od jihu dvě velká okna, pak malé okénko příslušenství, na přístavku nejprve malé okénko příslušenství, pak větší obdélné okno, v patře jediné okno poblíž severozápadního nároží. na západním průčelí v patře ponechána původní omítka v sytém hnědočerveném tónu, navazujícím na barevnost místního permského podloží. Ve střechách na severní straně pět komínů - na hřebeni cihelný bateriový komín, níže čtyři omítané komíny, všechny s krycími betonovými deskami, dva víceprůduchové, dva jednoprůduchové, jeden na nižším přístavku, druhý nad ním při patě hlavní střechy.