vila Ahlan

Objekt na nepravidelném půdorysu, dvoupatrový se suterénem, zvýšeným přízemím a podkrovím. Hmota stavby je doplněna mohutnou věží, arkýři, rizalitem, balkony apod. Přízemí je zmohutněno pásovou bosáží, v dalších podlažích je řešena pásováním. Hlavní vstup do budovy je umístěn na severní straně. Do zvýšeného přízemí vede přímé schodiště s odpočívadlem, původně s kuželkovou balustrádou, dnes kovanou mříží. Vlastní vstup se štukovým orámováním je lemován dvěma třičtvrtě sloupy s ionskými hlavicemi, které nesou elipsovitý balkonek prvého patra s kovanou mříží. Vstupní, severní průčelí je tříosé, na SZ nároží je nasazen arkýř válcové hmoty vrcholící kuželovou střechou. Základní plocha fasády západní strany je opět tříosá s esovitě zvlněným balkonem v prvém patře. Hmotu západního průčelí rozšiřuje další arkýř, obdélného tvaru, nesený volutovými konzolami. Samotné jihozápadní nároží je okosené a rozšířeno ve všech podlažích jako otevřené lodžie. V přízemí je umístěn vchod na zahradu na způsob gróty, se zaklenutím ve tvaru mušle. V prvém patře je vysunuta z lodžie opět esovitě zvlněná hmota balkonu s kovanou mříží, oblouk lodžie s bohatým štukováním vrcholí zavíjeným ornamentem. Jižní průčelí obsahuje eliptické balkony, v patře s kuželkovou balustrádou a sloupy s ionskými hlavicemi, které nesou balkon v patře druhém, zde již s kovanou mříží. Francouzské okno lodžie v patře prvém je lemováno mramorovými pásy. Na JV nároží je vetknuta věž s okosenými hranami, která vrcholí francouzskou jehlancovou osmibokou střechou. Východní strana (dvorní) je členěna vystupujícími hmotami koupelen a vnitřního schodiště. Okna jsou v přízemí obdélná s vpadlým štukovým orámováním. Okna v prvním patře jsou půlkruhově ukončená se štukovým orámováním a s konzolami nesoucími roztržený segmentový fronton. Okna v druhém patře obdélná, se štukovým orámováním s uchy a kapkami, vrcholící rozvilinou. Římsy, kordonová i korunní jsou profilované, korunní římsy arkýřů a věže jsou konzolové. Střecha je mansardová s kovanou mříží na horní hraně mansardové římsy (zde byl původně umístěn název vily). Vikýře jsou ukončeny trojúhelným frontonem a na západní a z části i na severní straně jsou protaženy (při úpravách v roce 1935) do francouzských oken s kovanou mříží. Vstup je situován na straně severní. Kolem pozemku se dochovalo stylové kované oplocení.