vila Charvátova

Soliterní stavba rodinné vily, jejíž hlavní patrová hmota, posazená na kamenné podezdívce, je zakončená předsazenou vysokou valbovou střechou, krytou prejzy. Horní patro odděluje výrazná kordonová římsa. Do zahrady vybíhá úzké přízemní křídlo s plochou střechou. V koutě mezi nimi je vložena otevřená lodžie čtvrtkruhového půdorysu, jejíž zastřešení tvoří balkon, nesený čtyřmi kruhovými sloupy (resp. po bocích polosloupy). Do zahrady vede z lodžie kamenné schodiště. Hlavní - zahradní průčelí má v patře symetrické řešení s dvěma trojdílnými okny a středovým vstupem na balkon, v přízemí vedle lodžie jediné velké okno. Průčelí přízemního křídla tvarově obohacuje průčelní orámování a v něm plochý prosklený arkýř - bay window, jehož pilířky tvoří výrazné svislé členění. K uličnímu průčelí, s drobnými, účelově rozmístěnými okny, je přistavěné přízemní kryté zádveří, zapojené vstupním portikem do oplocení zahrady. V patře nad ním se uplatňuje jediné velké okno s krajkově nařasenou šambránou a nad ním ve střeše podélný spojitý pultový vikýř. Boční uliční průčelí má klidné pravidelné dvojosé řešení, s okny nad sebou, vpravo v přízemí osa neobsazena. Zbylé krátké zahradní průčelí je obohaceno balustrovým balkonem na konzolách, podepřeným mělkým hranolovým rizalitem, obloženým kamenem v haklíkové skladbě. Vedle je umístěný boční vstup s předsazeným schodištěm mezi kamenem obloženými zídkami. Zajímavým prvkem je dvojice vysokých plochých komínů pod hřebenem střechy, které svírají drobný pultový vikýř.