vila Christofera Fischera

Jedná se o solitérní objekt vilového typu postavený na čtvercovém půdorysu, má dvě nadzemní podlaží a obytné podkroví. Střecha je valbová s řadou pultových vikýřů. Severní průčelí člení střední rizalit s dominantním centrálním schodišťovým oknem s půlkruhovým záklenkem. Převýšený rizalit má ve štítu trojité sdružené okno. V tomto průčelí je situován hlavní vchod do budovy zdůrazněný edikulou s bosovanými polopilíři. Jižní (zadní) průčelí je akcentováno dvěma rozdílně pojatými krajními rizality. První je třípodlažní na obdélném půdorysu. Jeho spodní část je prolomena dvojicí kamenných arkád a horní pak upravena jako krytá veranda. Druhý rizalit je pouze dvoupodlažní, polygonálního půdorysu. Obdobný rizalit se rovněž nachází na jihozápadní stěně. Fasády jsou řešeny jednoduše, bez výraznějšího tektonického členění. Člení je pouze mírně vystouplé lizénové rámce, kordónové a korunní římsy či stylizovaná bosáž na zadním průčelí. Slohový výraz budovy dotváří řada uměleckořemeslně pojatých detailů (okenní mříže, dekorativní lemování otvorů, zdobené vstupní dveře, výzdoba nad okny apod.) pojednaných v secesním tvarosloví.