vila Růžová

Samostatně ve svahu situovaná jednopatrová stavba obdélného půdorysu na kamenné podezdívce a s mělkým rizalitem v průčelí. Průčelí je členěno nárožní pásovou rustikou, přízemí je zvýrazněno pásovou bosáží, v patře meziokenní pilastry s kanelovaným dříkem. Nároží průčelí jsou v patře zkosena a osazena otevřenými dřevěnými arkýři na dřevěné noze, zábradlí zdobeno prolamováním, střecha arkýřů tvoří šestiboký jehlan. Východní průčelí je dvouosé s pravoúhlými šestitabulkovými dvoukřídlými kastlovými okny, osazenými v líci fasády. Pod okny v prvním patře je v místě parapetu pravoúhla vpadlina. Horizontálně je fasáda členěna průběžnou soklovou, kordonovou a parapetní římsou a průběžnou profilovanou korunní římsou, která nese valbovou střechu. Rizalit je čtyřosý, ukončený trojúhelíkovým štítem, prolomeným dvěma pravoúhlými okny. Rizalit je zdoben krajkovím dřevěné verandy. Zadní fasádaje v patře členěna dřevěnou pavlačí, která je přístupná dřevěnou lávkou. Z pavlače přístup do 4 původně třípokojovým bytů a na okraji pavlače do komory. Boční fasády jsou tří a dvouosé se stejným členěním jako průčelí: jižní strana je trojosá s pravoúhlým vchodem prolomeným na osu. Interiér byl modernizován a upraven na pokoje pro lázeňské hosty. Materiál: cihla, kámen, omítka, dřevo, polychromie; krytina: eternit, arkýře - plech