Vila stavitele Viktora A. Beneše

Pohledově dominantní stavba svým charakterem připomínající spíše aristokratické či horské sídlo. K tomuto dojmu přispívá i akcent hlavního vstupu a vzrostlých stromů z parkové úpravy zahrady. Areál spoluutváří, vedle členitého reprezentativního objektu samotné vily, i zahrada a pozemky s venkovními schodišti a dalšími terénními úpravami, včetně původního stylově jednotného oplocení. Rozlehlá stavba se vyznačuje pozoruhodným směšováním stylů a výrazným historizujícím provedením interiérů s řadou umělecko-řemeslných prvků. V podobě vily lze spatřovat vliv anglické vilové architektury a zároveň směšování modernistických (průčelí), secesních (vikýře) a zejména historizujících prvků (novogotický portál se sochařskou figurální výzdobou, novorománský sál).