vodárna

Osamoceně stojící mohutná válcová věž vodárny s rozšířeným tělesem nádrže, kuželovou střechou s vikýři a předsazenou přízemní arkádou. Omítky hrubé břízolitové, pilíře s vymývanou omítkou, dlažby lité terrazo, obvodové stupně pískovcové. Pravidelně členěný vnějšek s přízemní arkádou s 12 válcovými pilíři, plochou střechou na betonovém stropě. Tělo vodárny členěno širokými lisenami, v polích mezi nimi dole a nahoře obdélná okna členěná na 2x4 pole. Tělo nádrže na širokém prstenci kalichového profilu, plocha nádrže členěna mělkými lizénami, mezi nimi pod hlavní římsou čtvercová okénka dělená do kříže. Kuželová měděná střecha s 4 kruhovými vikýři s velkými okny dělenými do kříže. Na vrcholu střechy makovice a hromosvod. Pod arkádou v mělké nice vstupní železné dveře, v dalších 3 nikách zazděná obdélná okna.