vodní mlýn

Patrový obdélný zděný objekt se sedlovou střechou krytou eternitem, trojdílné dispozice se střední průchozí síní. Nosné stěny cihelné a kamenné na pískovcové podezdívce z kvádrů. Vchod od komunikace po čtyřech pískovcových schodech dvoukřídlými kazetovými dveřmi s osvětlovacími obdélnými okénky ve střední a horní části, dveře osazené v hladkém pískovcovém ostění. Po obou stranách vstupu štuková bosáž, přízemí sedmioké, nad kordovou římsou sdružená okénka umístěná osově nad okny. Štítová orientace V-Z, V průčelí v přízemí čtyřoké, v patře pětioké s malými okénky v krajích, ve štítě tři malá okénka. Většina oken čtyřkřídlých, čtyřdílných orámovaných profilovanou štukovou šambránou, s pískovcovými parapety. Přízemí od patra odděleno profilovanou kordonovou římsou, nároží zvýrazněna štukovou bosáží. K Z průčelí je přizděna rozpadající se dřevěná kůlna s pultovou střechou. V patře je Z průčelí domu jednoosé, ve štítě tři osy. J průčelí v přízemí devítiosé se vstupem ve středu, v patře osmiosé. Okna jako na V průčelí. Na S straně vedle vstupu jáma pro bývalé mlýnské kolo.