vrátnice

Vrátnice je přízemní zděná omítnutá stavba na čtvercovém půdorysu. Všechna čtyři průčelí člení lizénový rám. Západní fasáda je dvouosá. Pravou osu vymezuje vysoké vystouplé obdélné pole, nahoře zakončené půlkruhovým frontonem, lemovaným římsou. Horní část pole je po stranách a pod frontonem ještě více předstupující a tedy zvýrazněná. V tomto poli je dnes menší dvojité dvoukřídlé dřevěné okno, vnější křídla jsou v líci. V levé ose je vstup do objektu, dnes zakrytý dřevěným zádveřím; v horní části osy je viditelné stejné pole, jako v ose vedlejší. Stěnu ukončuje profilovaná hlavní římsa. Jižní průčelí je dvouosé, obě osy vyplňují stejná obdélná pole včetně okna, jako na západní straně. Východní fasádu zčásti zakrývá nízká novodobá přístavba (není kulturní památkou); vpravo, v dolní části stěny, je vodorovně orientované okno – dvojité dvoukřídlé dřevěné, s křídly rozdělnými vodorovně na poloviny. Vnější okno je v líci, mezi ním a oknem vnitřním je mříž z esovitě zprohýbaných prutů. Severní fasáda je bez otvorů. Budova má mansardovou střechu, krytinou jsou betonové tašky (Bramac). Ve vrcholu střechy je usazen nízký zděný komín.