vrátnice

Hřbitov je přístupný přízemním objektem mohutné vrátnice postavené v novorománském slohu. Symetrický přízemní vstupní objekt obdélného protáhlého půdorysu rozšířený o nižší postranní křídla je členěný středním jednopatrovým rizalitem prolomeným půlkruhově zaklenutým průjezdem. Přízemní obdélný objekt na dvakrát odstupňovaném soklu je rozdělený středním patrovým rizalitem na dva shodné dvouosé objekty. Každý z nich je na severním průčelí prolomen vždy dvěma okny, na jižním pak po jednom oknu a jedněch dveřích. Okna i dveře jsou půlkruhově zaklenutá a ve vrcholu zdobena jednoduchým půlkruhovým štukem. Fasáda je členěna rýhovanými lizénami a obloučkovým vlysem. Profilovaná korunní římsa nese sedlovou oplechovanou střechu symetricky prolomenou celkem osmi půlkruhovými vikýři. Patrový rizalit s půlkruhově zaklenutým průjezdem má nároží zvýrazněné masivními rýhovanými pilastry. Na severní straně je v patře prolomeno jedno půlkruhově zaklenuté okno, na jižní straně směrem na hřbitov je okno doplněno stylizovaným balkonkem na volutových konzolkách s kovovým zábradlím. Nad okny je na obou průčelích v omítce provedena dekorativní rytina latinského kříže. Celý rizalit je završený nízkým trojúhelným štítem dekorovaným obloučkovým vlysem. Na severním průčelí rizalitu je ve vrcholu štítu umístěný latinský kamenný kříž. Na severním průčelí se nad půlkruhově zaklenutou bránou do průjezdu nachází latinský nápis s chronogramem poskládaný z kovových liter. Reprezentativní průjezd je zaklenutý třemi poli valené klenby. Postranní nižší a užší křídla s architektonicky sjednocenou fasádou jsou v zúženém krčku doplněna vždy dvojicí kompozitních kovových sloupů. Odstupňovaná sedlová střecha křídel je kryta eternitem.