vyhlídka Lampelberk

Romantizující stavba plnící funkci hrádku, rozhledny a restauračního zařízení stojící na vyvýšeném místě uprostřed vinohradů. Objekt tvořený mohutnou válcovou vyhlídkovou věží a přístavkem stojícím na obdélném půdorysu. Věž sloužící jako vyhlídka stojí na kruhovém půdorysu. Postavená je z lomového zdiva. Na severu a západě je prolomena pravoúhlým vstupem s nadpražním obloukem, rovněž tři úzké okenní otvory jsou pravoúhlé s odlehčovacím obloukem. Nad hlavním vstupem je umístěna mramorová ozdobná deska s německým novogotickým nápisem. Věž je vyvrcholená cimbuřím. Ve vnějším plášti jednotlivých zubů je mělká nika tvaru jetelového kříže. Přízemní přístavek je postaven ze smíšeného zdiva s pultovou střechou chráněnou jednoduchou římsou.