výklenková kaple Nejsvětější Trojice

Výklenková kaple se nachází ve střední části obce při jejím východním okraji vedle usedlosti čp. 22 mezi dvěma vzrostlými lípami. Postavena byla dle datace ve štítě v roce 1730 a zasvěcena je Nejsvětější Trojici. Hlavní průčelí je obráceno k jihozápadu do přilehlé, obcí průjezdné silnice. Jedná se o zděnou pilířovou, 3,88 m vysokou kapli na obdélném půdorysu, s nikou a sedlovou střechou krytou prejzy. Zděná výklenková kaple je postavená na obdélném půdorysu rozm. 179,5 x 155 cm na nízkém (33 cm), dvakrát odstupněném soklu, který kapličku obíhá ze tří stran. V ose hlavního jihozápadního průčelí je prolomena velká obdélná, valeně zaklenutá nika š. 108,5 cm, hl. 103 cm a v. 131,5 cm, jejíž oblouk je zdůrazněn předsazeným vrcholovým klenákem. Nika je uzavřena kovanou mříží. Mříž je vpravo otvírací, zasazená do mírného nárožního odsazení, tvořená čtvercovou sítí plochých železných prutů, v křížení opatřená kruhovými terčíky, osazena je uzamykatelným krabicovým zámkem. Plochu jinak hladkého průčelí vymezuje otevřený lizenový rám, jehož spodní část začíná v úrovni parapetu niky. Průčelí je ukončeno profilovanou římsou, opatřenou krycím měděným plechem. Kaplička vrcholí lichoběžníkovým štítem s konkávně vykrojenými bočními stranami, krytým prejzy, vodorovný úsek ve vrcholu měděným plechem. Štít je orámován linkou se zubořezem, střed plochy člení malá, vodorovně obdélná předsazená plocha s letopočtem 1730, která vrcholí štukovým křížkem. Po stranách jsou umístěny štukové šesticípé hvězdy. Boční stěny kapličky jsou hladké, bez členění, vyrůstající z předsazeného soklu a ukončené jednodušeji profilovanou římsou. Zadní strana kapličky je hladká, bez jakéhokoliv členění, plynule přecházející do trojúhelného štítu. Střecha je sedlová, zakrytá čtyřmi řadami prejzů. Kaplička vrcholí kovaným dvouramenným křížkem s jetelovým zakončením ramen, vodorovná ramena jsou ke svislé části připevněna vždy dvěma nýty s vypouklými hlavami. V nice je umístěn novodobý, značně nečitelný obraz Nejsvětější Trojice na plechu a dvě sádrové sošky Panny Marie – bez památkové ochrany.