výklenková kaplička

Jedná se zděnou výklenkovou kapli o délce 2,28 m a šíři 3,08 m. Objekt má tak větší šíři než délku. Kaple není tradičně orientována. Orientace její hlavní osy je sever – jih. Hlavním průčelím stavby je průčelí jižní, které se obrací směrem k blízké silnici z Libé do Hůrky. Velkou část hlavního průčelí zabírá samotný půlkruhem valeně klenutý výklenek o výši 2,00 m a šíři 1,72 m. Jeho hloubka je 1,56 m. Ve středu štítu hlavního průčelí se v ose stavby nachází vpadlé zrcadlo kruhového tvaru o průměru 0,62 m. Zrcadlo je rámováno plochou štukovou šambránou. Střed zrcadla je prostý, stejně jako velká většina ostatních ploch fasád objektu, jakékoliv plastické výzdoby. Dalším, a zároveň posledním, plastickým prvkem fasád kaple je jednoduchá korunní římsa. Střecha kaple má sedlový tvar a je krytá režnou pálenou bobrovkovou krytinou kladenou rybinovým způsobem. Hlavní průčelí vrcholí zděnou věžičkou čtvercového průřezu zakončenou stanovou stříškou krytou plechem a vrcholící drobnou makovicí a kovovým křížkem latinského tvaru. Výše hlavního průčelí, ovšem bez věžičky, je cca 3,55 m. Vstup do kaple je omezen pomocí novodobého kovového plůtku. Ten je umístěn v líci stavby místo dveří. Fasády kaple jsou opatřeny omítkou výrazně hrubé struktury. Fasády mají bílou barvu. Stejnou barevnost má i interiér kaple. Zpod stávající barevnosti výrazně prosvítá starší zlatavě okrový nátěr. Interiérové omítky jsou oproti fasádám provedeny jako hladké. V interiéru se nachází při severní stěně sokl pro oltář. Ten sahá od západní až východní stěně a má výšku pouhých 0,38 m a hloubku 0,34 m. Ve střední části severní stěny interiéru je umístěn sádrový reliéf hlavy trpícího Krista, který je rámován palmovými ratolestmi.