výpravní budova

Monumentální architektura v prostoru mezi viaduktem a objektem pošty tvořená vyšší centrální budovou s odbavovací halou a severovýchodním a jihozápadním křídlem sestávajícím ze vzájemně navazujících budov tvořících podélný trojtrakt. Hlavní budova převyšující obě křídla je v průčelí otevřena ve třech osách v přízemí pravoúhlým portikem o dvou sloupech. Po stranách štukatérsky dekorovaného průčelí jsou vyloženy rizality, akcentované dvojicemi sloupů nesoucích trojdílné kladí a na nárožních postamentech dekorované atiky alegorického figurálního sousoší. Východně od střechy neckového tvaru hranolová hodinová věž s předloženými přístavky. Průčelí bočních křídel utvářeno shodně - dvanáctiosé průčelí s krajními rizality je členěné pilastrovým řádem s bohatou secesní štukaturou. Severovýchodní křídlo je uzavřeno jedno až dvoupatrovou zástavbou se zvalbenými střechami rovněž členěnými ornamentálním dekorem. Interiér odbavovací haly se otevírá do čtyřech stran monumentálními edikulami a válcovými sloupy s kompozitními hlavicemi s bohatým štukovým dekorem.