výšinné opevněné sídliště - hradiště, archeologické stopy

Hrad umístěn na hlavním hřebeni Hřebečského hřbetu, asi 1 km západně nad Mladějovem, na výrazně vybíhající ostrožně. Orientovaný je východ-západ a půdorysně má tvar obdélníka se zaoblenými rohy o stranách 63 x 38 metrů. Od hřebene je oddělen v současné době narušeným valem a příkopem dosahujícím šířky až 17 metrů a hloubky 5 metrů. Ve střední části val přechází v parkán a vystupuje z něho jakési ohrazení, či zajištění nástupu na most, či rampu přes příkop. Jádro nenese žádné známky zástavby a jedině na jižní podélné straně se nacházejí dvě prohlubně, které však mohou být pozůstatek amatérských výkopů. V čele jádra se nacházejí známky po opevnění, zbývající strany však pravděpodobně byly chráněny dřevěnou palisádou. Bližší informace mohou být získány jen archeologickým průzkumem, který zatím nebyl proveden.