výšinné opevněné sídliště - hradiště Zítkov, archeologické stopy

Hrad je dvojdílný, orintovaný S-J, jádro na severu, předhradí na jihu. Hrad začíná nedaleko za místem, kde se strž zahlubuje a tvoří západní a východní okraj ostožny. Od okolního terénu je hrad oddělen šíjovým příkopem. V čele předhradí je výrazná kupolovitá vyvýšenina s okolní prohloubní, zřejmě pozůstatek věže, která hrad chránila. Jinak je jeho plocha rovná a další stpy po zástavbě se nedochovaly. Jádro je od předhradí odděleno rovněž šíjovým příkopem. Třetí příkop chránil hrad ze severu, kde se ostrožna svažuje do rokle. Na severozápadě příkop i val splynuly v úzkou rovnou plošinu podél západní strany jádra. Na severním konci je drobná plošina - pozůtatek parkánu. Jinak je jádro pravidelného oválného tvaru s osou S-J, se stopami po dvopu podsklepených budovách - dvoupalácová dispozice (?). Dle Augusta Sedláčka jena základě nálezů cihel a mazanice existence hrázděného patra.