zámeček Slavín

Areál se nachází nad vsí, na rozsáhlé terase nad JZ srázem. Přístup k areálu vede od severu, koridorem tesaným do skalního masivu. Součásti areálu je objekt zámku čp. 87 v JZ části areálu a polygonální věž, k níž přiléhá zděný objekt špýcharu. Součástí původní sochařské výzdoby jsou rovněž 2 plastiky ležících lvů na příjezdové cestě v S části pozemku. Východní stranu areálu ohraničují objekty čp. 82 a čp. 32. Předmětem ochrany je zámeček Slavín čp. 87, terasa s výklenky, věž, špýchar, sochy lvů I a II a pozemky vymezeného reálu. Součástí chráněného pozemku je schodiště a pilířová vstupní brána. Na ploše památky se nachází nechráněný altán. V prostředí památky se pak nachází vila čp. 82, hospodářský objekt čp. 32 a skleník.