zámecká kaple Zjevení Páně

Vynikající stavba českého radikálního baroka, zděná, omítaná, stojící na SZ nároží areálu (na J připojena k hospodářské budově, na V průčelí věže napojen spojovací krček). Centrální na půdorysu elipsy s konkáv – konvexně zvlněnými stěnami a s příčně postavenými ovály presbytáře (směřuje k S) a protilehlé vstupní části. Bohatě konvex – konkávně modelovaný plášť s výraznou trnoží z pískovcových kvádrů, výše jónské pilastry a na závěru polosloupy, podpírající bohatě profilovanou podstřešní římsu se zubořezem a segmentovými štíty. Okna s půlkruhovými nebo zalamovanými záklenky, podokenními římsami a vysokými výplněmi s kruhovou vpadlinou, po stranách pilastry, zalamovaná nadokenní římsa s klenákem, na JV straně portál – pravoúhlý, nad ním na rozlomené supraportě dva pololežící andělé, přidržující uprostřed korunovanou akantovou kartuši s aliančním znakem: dva oválné štíty, vlevo šternberská hvězdy, vpravo věž (?). Podrobný popis viz SHP kaple, zpracovaný SÚRPMO Praha (Dr. M. Horyna, Dr. M Vilímková) v září 1978.