zámecká zahrada s bazénem

Původní barokní zahrada byla upravena knížecím stavitelem Antonem Erhardem Martinellim v roce 1724. Po té byla upravována v duchu klasicismu. Jednoduchý domek zahradníka pochází z 18. stol. snad přestavěný z barokního glorietu. Kašna v zadní části zahrady je také z doby klasicistních úprav zámku. Před rokem 1843 byl upraven pás podél zámku jižně a západně na přírodně krajinářský park. Na konci 19. stol. byla zřejmě část jižně od zámku upravena opět formálně. Podél opěrné zdi a bývalých koníren byly vysazeny kulovité akáty. V tomto stavu je zachycena zámecká zahrada i na leteckém snímku roku 1952. Vnější nádvoří bylo pojednáno pouze přístupovou alejí v ose zámku. Parkové úpravy tohoto prostoru proběhly zřejmě až v 1. polovině 20. století. Na pozemku č. 8 stával ještě v 50. letech 20. století dům. V 80. letech 20. století proběhla obnova podle návrhu Ing. Grünerové.