zámecký archiv čp. 3

Na západní straně předzámčí se nacházejí dva patrové objekty čp. 3 – bývalý archiv a objekt čp. 519, které jsou spojeny branou. Budova čp. 3 je i navíc spojena s budovou čp. 518 na SV straně. Patrová budova protáhlého obdélného půdorysu je jednou z nejhodnotnějších staveb v předmětném areálu, v kterém se dochovaly cenné historické barokní konstrukce. Západní i východní fasáda jsou řešeny architektonicky shodně, jsou členěny horizontálně kordonovou římsou, která odděluje parter zdobený jednoduchou pásovou rustikou, přerušovanou okny s plochou šambránou a s vysokými klenáky dosahujícími až ke kordónové římse. Patro hladké, členěné okny, ukončeno profilovanou korunní římsou. Okna dvojitá, dvoukřídlá a buď šestitabulková nebo osmitabulková, dveře v kamenném ostění s nadsvětlíkem. Kratší fasády hladké, členěny římsou a okny. JV nároží je chráněno kamenným tesaným nákolníkem, který vrcholí volutou.