zámek

Rozkládá se v SZ části obcve. Při silnici rozložen protáhlý obdélná hospodářský dvůr, v jehož dlouhých stranách vložen při silnici areál kostela a na straně k parku zčásti jednopatrový zámek. Severně od něj plot ( se zděnými sloupky s kamennými vrchlíky a poli z litinových zdobných kopí, pod nimi zídka z kamenných kvádrů, ukončená mohutnými, nahoře zaoblenými kvádry). Na něj navazuje nevzhledná budova čp.2 (jednopatrový s dvoupatrovým rizalitem, v přízemí kamenné portálky, v rizalitu trojlodní prostup s plochými plackami do pasů, V J části drobný vestibul před dvouramenným schodištěm, s křížovou klenbou s podseknutými patkami). Při něm k S betonová hala se segmentovou střechou. Severní stranu dvora tvoří silně přestavěný obkjekt původně jednopatrový, členěný mělkými slepými arkádami. Severně od kostela pův.přízemní chlévy (s ležatými okénky s ušima a bosováním, dvoupodlažní cihelná nástavba sýpky), vyvýšený areál kostela spojen s dvorem dvouramenným schodištěm se sochami a vázami, jižně od kostela dva drobné objekty s prosklenými arkádami a drobnými věžovitými nástavbami, rámující vstupní bránu dvora se lvy. K jihu navazuje dlouhý objekt bývalých chlévů nebo stájí (s patrem otevřeným do krovu, v přízemí segmentové klenby do traverz, nesených litinovými sloupy a okénka v kamenných ostěních s okosením a šikmou parapetní římsou). Objekt jižní strany dvora řešen obdobně (ostění okének s okosením vložena do segmentově zaklenutých okosených výklenků). Jižně od zámku podélný objekt koníren. Jižně při pomyslné spojnici brány a zámku přízemní objekt s profilovanými trojbokými štíty (s paprsčitými motivy, za objektem jižně novodobá velká ocelokolna) a další (západněji) přízemní objekt s atikou, členěný lisenami, slepými arkádami, nad vstupem kartuše s lp.1916 (plochostropý). Objekty dvora (vyjma posledního z nich, zámku a objektů při bráně) se sedlovými střechami, zčásti s výraznými přesahy na vzpěrách. Z a J od dvora rozlehlý krajinářský park s řadou rybníků a v J části s hrobkou.