zámek

Na okraji obce v parku umístěna čtyřkřídlá budova zámku s centrálním dvorem nepravidelného, původně čtvercového tvaru. Hladká fasáda členěna bez výrazné dekorace, podporuje objektu vlastní horizontalitu členění. Hlavní průčelí jižního křídla je členěno kordonovou římsou, oddělující přízemí od prvního patra. Nerovnoměrné členění okenních os, v přízemí s osmi okny a v patře s deseti je pročleněno mělkým rizalitem v přízemí s hlavním vchodem a v patře s dvojicí okenních otvorů. Okenní šambrány v přízemí pravoúhlé plošné profilace s parapetní římsou, v patře pak s mírně vytaženými rohy a vrcholovým překladem. Délka průčelí je zvětšena jednou osou o původně nárožní věžici v přízemí s dvojicí přízedních pilířků a na protějším konci novodobou přístavbou o třech okenních osách s krytou verandou v patře a navazující přízemní garáží. Hlavní vchod, s novodobým osazením dveří i kovanou mříží, je doplněn o prosklenou naddveřní šikminu stříšky. Na západní straně se mění vlívem zvedajícího se terénu parku vstup přímo do prvního patra. Devítiosá fasáda je členěna nerovnoměrně umístěnými okny mírně obdélného tvaru v hladkých pravoúhlých šambránách s plošnou profilací. V druhé okenní ose je proražen dveřní vstup s kamenným pravoúhlým ostěním, s odděleným světlíkem a osazenou mříží kvadratické provlékané osnovy. Na opačné straně jsou dvě poslední oknenní osy osazeny menšími čtvercovými okny s šambránou stejné profilace. V tomto místě vystupuje ze střešní konstrukce hmota výtahové šachty novodobého charakteru. Nejlépe dokládá charakter objektu zahradní fasáda severního a jižního křídla s opět nepravidelným členěním okenních os. Fasáda severního křídla je celkově v přízemí osmiosá s okny obdélného tvaru s osazenou mříží. K severozápadnímu nároží ve třech okenních osách s přibližně čtvercovými okny. V patře je pak fasáda opatřena celkově devíti okenními osami. Obdobným způsobem je členěna fasáda východního křídla s celkově osmi okenními osami, prodloužená o jedno pole vystupující nárožní věžový útvar, dnes zakomponovaný to hmoty objektu. Nejvýraznějším prvkem je v rámci hladké fasády korunní profilovaná římsa, nesoucí sedlovou střechu, nad nárožním rizalitem zvalbenou. Přibližně čtvercové nádvoří bylo novodobějšími úpravami doplněno na západní straně k fasádě přisazené obdélným komínovým tělesem, výrazně převyšující střešní krajinu objektu. V severovýchodním koutě nádvoří byla hmota rozšířena v délce dvou okenních os směrem do prostoru. Hladká fasáda je členěna okenními osami s osazenými dvoudílnými okny s rozděleným světlíkem. Vnitřní členění zachovává osnovu řazení místností po obvodu oběžné chodby kolem dvora. V patře s umístěnou bývalou kaplí. materiál: smíšené zdivo, hladká omítka, krytina - pálená taška, kov, sklo