zámek

Barokní zámek vystavěný hrabětem Norbertem Kfelířem ze Zakšova na místě renesanční tvrze. Patrová zděná budova obdélného půdorysu, orientovaná podélnou osou ve směru východ - západ, završená valbovou mansardovou střechou se dvěma zděnými vikýři. Zámek se hlavními - podélnými průčelími obrací na jih do návsi a na sever do zámeckého hospodářského dvora. Architektura zámku je symetrická, s fasádami členěnými základním rastrem lizénových rámů zdvojených při nárožích a po stranách nevýrazných středových rizalitů. Budova má mělký omítkový sokl a je završena profilovanou korunní římsou. Římsa je na střední ose jižního průčelí segmentově vydutá, v šířce bočních os pod vikýři zakončenými trojúhelnými římsovými štíty je přerušená. Architektura severního rizalitu završená výrazným trojúhelným štítem římsou prorůstá. Podélná průčelí mají deset a jedenáct os, krátká boční průčelí čtyři osy.Část oken v patře je slepá, s iluzivně vymalovanými výplněmi. Středem zámku prochází v přízemí průjezd, se širokými elipticky zaklenutými vraty na obou stranách. Na průjezd navazuje schodiště s prolamovanou balustrádou vedoucí do chodby patra. Ze severozápadního nároží zámku vybíhá vysoká ohradní zeď se zazděnou půlkruhově sklenutou bránou s kamenným ostěním pozdně gotického charakteru.