zámek

Areál zámku s hospodářským dvorem leží na západním okraji obce. Budova zámku stojí přes silnici severozápadně od kostela. Je to dvoukřídlá patrová budova s dvorními arkádami. Na západní straně jsou zachovány částečně zřícené sklepní prostory, hospodářská budova za nimi byla zbořena. Na nejvyšším místě areálu stojí zbytky tvrze se zříceninami hospodářské budovy na severu a stodolou se sklepem na západě, na jihovýchodě částečně zřícený sklep. Východně od hradu je dobře zachovaný sklep přístupný od severu. Jižně od budovy zámku stojí patrová budova čp. 3, jižněji na východní straně dvora stáje se seníkem v patře. Při uličce na jižní straně stojí špýchar, patrový, se sklepem. Severozápadně, na rozcestí stojí do tvaru písmene L stodoly, na jižní a západní straně vyniká zpevnění opěráky. Severozápadně je situován přízemní domek čp. 83, severně a jihovýchodně od něj ohradní zdi. Ovčín, který stál ve svahu jihozápadně od hradu, byl zbořen a připomínají ho fragmenty zdí. Uprostřed areálu stojí budova lihovaru s komínem. Kovárna stála ještě v roce 2000, poté zanikla. MK ČR, č.j. 2777/2001, 5.11.2003: ruší prohlášení stodoly (st.p.5) a konírny západně u budovy zámku (na st.p.1)./ Předmětem ochrany je: zámek, obytné a hospodářské stavení čp. 3, stáje, zbytky původně čtyřkřídlé tvrze se sklepy, sýpka, sklepy, pivovarský sklep a pozemky vymezeného areálu. V prostředí KP je hodnotný domek čp. 83, stodoly a lihovar s komínem.