zámek

Rozsáhlý nepravidelně uspořádaný areál, jehož ústředním objektem je dvoukřídlý patrový zámek s osmibokou kaplí s.Romedia. Na zámeckém nádvoří oválný bazén, v severovýchodní části přízemní dvoukřídlý tzv. Starý zámek, mezi ním a kaplí řada čtyř soch: sv.Václav, sv.Florián, sv.Cecílie a sv.Agáta, při nich východně dvě vázy a dále opěrné zdi se sklepem. Při kapli napajedlo pro ptáky. Západně při zámku stojí studna Nová Barbora a bývalý pivovar zv. Maštale, dále k východu stával roubený ovčín, rozebraný pro úplnou zchátralost na jaře 1988. Kolem zámku a zejm. k jihu se rozprostírá rozlehlý přírodní park přecházející v oboru, na jihovýchodním okraji (při silnici do Stojic) přízemní roubená hájenka a kůlna (pův.stodola). Na SV a JV kol parku ohrazení s mostkem, severně (přes silnici) kaplička sv. Jana Nepomuckého, na východě obdélná plocha panské zahrady, obklopená ohradní zdí se dvěma branami, uvnitř uprostřed osmiboký letohrádek na umělém kopci a bývalá textilní manufaktura, přeměněná na panský dům čp. 86, 188 a 189.