zámek

Jednopatrový zámek, nedostavěný do zamýšlené uzavřené kompozice kolem vnitřního nádvoří s centrálně umístěnou kaplí, tvoří aktuálně dvě kolmá křídla, po jižní a západní straně nádvoří. Převýšená mohutná polygonální kaple, situovaná osově proti vjezdu do dvora, prostupuje na konci jižního křídla střechou zámku a je zakončená pavilonovou nástavbou lucerny nad nízkou oktogonální stanovou střechou. Směrem do parku vystupuje z průčelí celý polygonální hranol, s raně barokním pilastrovým členěním. Vstup do kaple z nádvoří tvoří iluzivní rizalit se sdruženými prosklenými balkonovými dveřmi, lemovaný pilastry a zakončený trojúhelným roztrženým frontonem, vystupujícím jako nízký štít nad střechu průčelí. Štít doplňuje kruhový hodinový ciferník. Vchod rámuje edikulový portál s toskánskými sloupy, nesoucí balkon s balustrovým zábradlím. Uzavírají jej dvoukřídlé těžké barokní dveře s dekorativní mříží v nadsvětlíku a korunovaným aliančním znakem. Širší západní křídlo bylo v přízemí otevřené do nádvoří arkádovou chodbou na kamenných pilířích, od poč. 20. století zasklenou. Fasády do nádvoří jsou tektonicky členěné toskánskými pilastry ve vysokém řádu, které vynášejí korunní římsu. Střed západního křídla akcentuje v nádvoří mělký rizalit bývalého průjezdu, se segmentovým štítem. Okna i dveře mají kamenná ostění raně barokního typu, v přízemí s nadpražními římsami a v patře se střídavě segmentovými, či roztrženými trojúhelnými frontony. Fasády obrácené do parku jsou hladce omítané, nečleněné. Pouze rizalitu západního křídla odpovídá výraznější rizalit na jeho zadní straně, obsahující ještě renesanční substrukce starého zámku, kudy průjezd vedl směrem k hospodářským budovám.