zámek

1) zámek 2) bývalé hospodářské budovy čp. 18 a 22 3) bývalý park Areál zámku se nachází při JZ okraji obce. Budova zámku je založená na severní straně hospodářského dvora ve svahu klesajícím od S k J. Po jižní straně zámku zhruba obdélný dvůr ohraničený na J a Z křídly hospodářských budov, na východní straně otevřený k silnici. V západní části areálu plocha bývalého zámeckého parku. Jádro dnešního zámku tvoří patrová obdélná stavba z konce 16. stol. (východní křídlo zámku), krytá mohutnou valbovou střechou. Vnitřní dispozici tvoří dva nestejně široké trakty, z nichž severní, užší, je pravděpodobně o něco mladší. Většina místností je dnes plochostropá. Pouze dvě místnosti jsou zaklenuty valeně s trojbokými výsečemi a plackovou klenbou je opatřena bývalá kuchyně.