zámek

Zámek je situován uprostřed obce, západně od kostela a je obklopen zámeckou zahradou. Je to čtyřkřídlý dvoupatrový objekt s malým čtvercovým dvorem. Střechy sedlové jsou kryté eternitovými šablonami. Severozápadní část se zbytky středověké tvrze je nejstarší. Jižní křídlo je opatřeno renesančními na východní a západní straně: východní štít bohatě členěný, se dvěma obdélnými okny osazenými mezi pilastry nesoucí bohatě profilovanou římsu, jižní štít je členěn pilastry a prolomen obdélnými okny, na jeho bocích umístěna palmetová křídla. Vstupní východní průčelí je sedmiosé, uprostřed se vstupním portálem – nad půlkruhově uzavřeným vjezdem s klenákem a pilastry po stranách je profilovaná římsa nesoucí trojúhelný štít přerušený na ose čtyřbokým jehlancem. Okna obdélná, dvoukřídlá, některá sdružená, v kamenném ostění s uchy; v 1. patře okna s nadokenními římsami nesenými volutovými konzolami, ve 2. patře s podokenními římsami na konzolách, s klenáky a s podokenními zrcadly. Některá nároží zdobena bosáží. Průběžná podokenní i korunní římsa profilovaná.