zámek

Ústředním objektem je trojkřídlý, jedno- až dvoupatrový zámek s reprezentativním zahradním schodištěm při jižním průčelí. Východní stranu vnitřního nádvoří uzavírá oplocení, odkud se schází schodištěm do parku. Před severním průčelím je vybudováno rozlehlé čestné nádvoří, vymezené čtyřmi souměrně komponovanými budovami předzámčí a proťaté vodním kanálem se třemi mostky. V ose čestného dvora je na severu situována hlavní empírová vjezdová brána. Jižně před zámkem se nachází park s úpravou francouzského typu. V hlavní parkové ose vycházející ze středu zámeckého průčelí, jsou umístěny dva mostky, překlenující ramena Novohradky. Areál uzavírá oplocení s branou. Na jižní parkovou osu navazuje ještě alej a pravidelně vysazená, nyní přerostlá bažantnice. Severovýchodně vedle předzámčí leží hospodářský dvůr s již narušenou souměrností.