zámek

Uzavřená dvoupatrová dispozice se středním dvorem a věží při JV nároží, doplněná na severu hospodářským dvorečkem, obklopeným přízemními budovami; střechy jsou ploché, sedlové (břidlice), na věži rovná terasa. Zámek je umístěn v anglickém parku, chráněném omítanou zdí; hlavní pilířová bosovaná brána je na ose věže jižního křídla; ukončují ji postavy lvů – štítonošů se znaky Lažanských. Na obvodu parku leží budovy bývalého pivovaru (jihovýchodně), chráněné zdí. Jednopatrová budova pivovaru s vysunutou varnou je krytá sedlovou taškovou střechou s polovalbou, jeho průčelí člení bosovaná nároží a plochá kordónová římsa. Budovy hospodářského dvora jsou přízemní, kryté taškovými sedlovými střechami, členěné hladkými lizénami, kol oken a portálů hladké rámování. Součást dvora tvořící kůlny (konírny?) jsou bez krytiny; fasády hrubě omítané ukončují hladké vlysy; vstupní půlkruhové portály jsou vloženy do bosovaných pravoúhlých rámů.