zámek

Areál zámku s přilehlým pivovarem a obklopený parkem, je situován na západním kraji obce. Areál sestává z dvoukřídlé, jednopatrové budovy zámku stojící na půdorysu písmene L. K bočními křídlu přiléhá jednopatrová správní budova. Budova pivovaru s věží je situována podélnou stranou k hlavní komunikaci obce a navazuje na hlavní bránu zámku. Severním směrem poblíž budovy zámku se nachází volně stojící přízemní dům z červeně natřených cihel, který sloužil jako domek pro služebnictvo. Při západní straně zámeckého parku se nachází volně stojící objekt jednopatrové budovy s uzavřeným dvorem. Budova je orientovaná podélně ke komunikaci. Celý areál včetně rozsáhlého zámeckého parku uzavírá ohradní zeď. Areál je rozdělen uvnitř plechovým plotem. Hlavní vjezd za budovou pivovaru je řešen vjezdem mezi 2 hranolovými pilíři. Za pivovarem pokračuje cihlová zeď až k zděné cihlové vrátnici, pak pokračuje zeď z lomového kamene až k vjezdu s obdélnými pilíři z bílých kvádrů a plastikami ležících lvů. Obíhá prostor parku a stáčí se až k budově pro služebnictvo. Předmětem ochrany je zámek, správní budova, pivovar, domek pro služebnictvo, budova pro služebnictvo, park, ohradní zeď s bránou, vrátnice a k tomu náležející pozemky.