zámek

Zámek je čtyřkřídlý, kolem čtvercového dvora, s průjezdem v obou křídlech na hlavní ose. V ose nad zahradním průčelím obráceným k rybníku je věž. Vnější průčelí členěna průběžnou římsou a pilastry. Okna a portál do průjezdu se štukovými rámy. Kolem dvora na všech stranách arkády - v přízemí otevřené, na pilířích, podklenuté valeně, v patře zasklené. Věž v horní části znehodnocena přestavbou na vodojem, realizovanou patrně v období druhé světové války. Místnosti v přízemí klenuté valeně s lunetami, v patře plochostropé. Dle UPČ byla v jedné z místností zámku (bývalé kapli?) malba od J.V. Spitzera z roku 1758 - dnes nepřístupno (zámek v soukromém vlastnictví). Vedle hlavního jižního vstupu kolmo na vstupní osu je volně stojící barokní brána s výrazně zdobenou edikulou. Špýchar je situován jižně od zámku (západní křídlo dvora), park západně od zámku. Předmětem ochrany jsou: zámek, park, špýchar, brána a pozemky vymezeného areálu.