zámek

Areál zámku čp. 51 s rozlehlým parkem se rozprostírá S od návsi, v těsné blízkosti kostela sv. Václava (K S straně presbytáře přiléhá dosud část dochované chodby propojující kostel a zámecký areál). Dvoukřídlá, patrová budova zámku se hlavním (kratším) průčelím obrací do prostoru návsi (k J), kde se dosud pohledově uplatňuje dochovaný úsek barokní ohradní zdi s pilířovou branou (v ose průjezdu do hospodářského dvora přilehlého menšího "křídla" k JV nároží zámku). Dvoukřídlá dispozice zámku se otevírá směrem k SV do prostoru bývalého hospodářského dvora s vodní nádrží. Z historických objektů se dochovala pouze kočárovna při S okraji dvora, v jejíž blízkosti stojí novodobé chlévy. Části původní barokní ohradní zdi jsou nejlépe dochovány v J části areálu - ostatní úseky hrazení jsou zničené/velmi poškozené. Předmětem ochrany je: zámek, ohradní zeď s branou a vázami, kočárovna, park a pozemky vymezeného areálu. V prostředí památky se nachází ještě nechráněné chlévy a novostavba požární zbrojnice.