zámek

Areál zámku se rozkládá v S části vsi při hraně terénní terasy. Zámek je trojkřídlá patrová budova otevřená k SZ, na kratší S křídlo navazuje zámecký kostel. Na J a JV od budovy zámku je terasa se sklepy. S od zámku je další terasa. Z od budovy zámku stojí domek čp. 4. S do zámku stojí přízemní dům čp. 2 a V od něj patrový domek - vyhlídka čp. 3. Údolí po S straně přemosťuje můstek na kónických pilířích. Z od domku čp. 2 stojí dvě památkové nezajímavá stavení. V parku při hraně terasy S od zámku stojí dvě sousoší: Únos Proserpiny a Aeneas prchá z hořící Tróje. V směrem se nachází oranžerie, novodobě upravená. Pod terasou j od zámku se při schodišti nachází skleník, velmi zchátralý. V parku se nachází velký bazén se sochou před zámkem na SZ, menší bazén pod svahem V od zámku a další pod S terasou. Park má mimo nejbližší část k budově zámku charakter krajinářského parku. Na Z mřížový plot s podezdívkou, hlavní brána s vysokými osmibokými pilíři, na JZ zeď. Předmětem ochrany je zámek s terasou, kostel, domek čp. 2, domek čp. 3 - vyhlídka, domek čp. 4, park, sousoší Únos Proserpiny, sousoší Aeneas prchá z hořící Tróje, bazény, skleník, oplocení a příslušné pozemky.