zámek

Zámecký areál zaujímá rozlehlou plochu v jižní části obce, vymezenou železniční tratí na východě a hlavní komunikaci na západě. Zahrnuje budovu vlastního zámku se stájemi a kočárovnou (čp. 1) v severní části areálu, samostatně stojící správní budovu situovanou jižně od kočárovny (čp. 28) a hospodářský dvůr tvořený budovou špýcharu (čp. 79), chlévů a stodoly a novodobou plechovou halou (bez památkové ochrany) uzavírající nepavidelný obdélný dvůr přístupný branou. Budovy obklopuje rozlehlý přírodně krajinářský park s rybníkem na severovýchodním okraji parku. Areál uzavírá torzálně dochovaná kamenná ohradní zeď, prolomená vjezdovou branou u silnice při západní straně areálu, umožňující příjezd k budově zámku. K ohradní zdi přiléhá na vnitřní severovýchodní straně parku přízemní utilitární budova (bez památkové ochrany).