zámek

Poměrně rozsáhlý areál zámku se pojí k jihovýchodnímu okraji intravilánu vsi. V severozápadním rohu areálu se nachází zámek (o dvou křídlech), západně od něj kaple sv. Anny, tzv. domeček a tzv. nový dům s kolnou. V koutě svíraném zámeckými křídly je umístěna kašna. Jihozápadně od zámku je situován rybník Příkop, při jehož jižním břehu se nachází studniční stavení. Východně od zámku se rozkládá park se sochou Herkula, theatronem a oranžerií. Areál zámku je vymezen ohradní zdí s branami. K severovýchodními nároží parku se pojí hospodářský dvůr s obytnou budovou a sýpkou, areál dvora je zčásti vymezen zdí./ Předmětem ochrany jsou: zámek - východní křídlo, zámek - jižní křídlo, kaple sv. Anny, tzv. domeček čp.21, tzv. nový dům s kolnou - původní stav jihovýchodní část stavby, studniční stavení, theatron se sochařskou výzdobou a kopiemi soch, oranžerie s navazujícím domem čp.25 - v bývalém domu zahradníka v přízemí barokní obvodová zeď (oranžerii s tímto domkem spojuje vysoká kamenná zeď), kašna, socha Herkula, pozůstatek architektonicky komponované zahrady s přírodně krajinářským parkem, tarasní a ohradní zdi s branami, rybník Příkop, jižní trojdílná stavba hospodářského dvora (s propojeným západním křídlem, které je však přestavěné a nastavěné), severní trojdílná stavba hospodářského dvora s navazující budovou na severovýchodní straně dvora, výklenková kaplička a pozemky vymezeného areálu. Hospodářská budova na severovýchodní straně hospodářského dvora - zrušení prohlášení za kulturní památku na základě rozhodnutí MKČR dne 18.9.2013, č.j. MK 35535/2013 OPP, nabytí právní moci dne 9.10.2013.